Over SAS
Diversiteit bestaat, die hoeven we niet te creëren. Iedereen is anders, van belang & nodig. Sharing Arts Society nodigt én daagt uit.
SAS organiseert stadsbrede evenementen waarin participatie, mede-eigenaarschap en inclusiviteit uitgangspunt zijn. Sharing Arts Society streeft ernaar om oud & jong, kansarmen & kansrijken, straatcultuur & kunst uit alle culturen die Utrecht rijk is met elkaar in contact te brengen en te laten samenwerken.
Doelbewust betrekken we daar ook kwetsbare groepen bij zoals vluchtelingen, daklozen, mensen levend van de voedselbank, mensen met een verstandelijke en/ of lichamelijke handicap en ouderen. We brengen hen in verbinding met ons netwerk van partners. De symbolische betekenis van Sint Maarten is daarin de rode draad: een pleidooi voor een samenleving waar niemand van wordt uitgesloten en waarin werkelijk wordt samengeleefd. Het is een Feest van het Delen met al zijn culturen, generaties en verschillen
Sint Maarten Parade
Sinds 2014 heeft SAS de organisatie op zich genomen van de Sint Maarten Parade. In 2017 is daar het Vuur van Sint Maarten bijgekomen. 2020 was het jaar van de tiende editie van de Parade en stond in het teken van de kloof tussen arm en rijk. SAS ging in februari 2020 een meerjarige verbinding aan met de Armoedecoalitie Utrecht om ook hun achterban in alle wijken van de stad te betrekken bij onze projecten.
De eerste samenwerking leidde midden in coronatijd tot een aantal succesvolle nieuwe activiteiten zoals twee edities van het Grote Utrecht Stadsdiner, de film de Ronde van Sint Maarten@Home in 2020 en de Ronde van Sint Maarten in 2021. Bekijk deze projecten hier.
Ondersteuning
Sinds 2021ontvangt de Sint Maarten Parade meerjarige ondersteuning van de gemeente vanwege het belang voor de stad. Bij de samenwerking met de Armoedecoalitie ontvangen wij ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Meer lezen over de visie en beleidsplannen?